top of page

10.000-stappen-BOOST

Als dynamische en actieve gemeenschap zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze gezondheid en welzijn te verbeteren. Daarom gaan we komende maand voor een actievere levensstijl want we doen samen mee aan de 10.000-stappenclash. Deze actie geeft je een boost om je lichaam, geest en gevoel te pimpen.

Zet die auto eens aan de kant en tel je stappen!


Het is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Het is gewoon een kwestie van kleine aanpassingen in je dagelijkse routine en een beetje creativiteit. Voor je het weet ben je een doorwinterde stapper en pluk je de vruchten voor je gezondheid, humeur en figuur.


Wat win je erbij?

  • je boost je gezondheid door meer te bewegen én je hebt minder last van file- en parkeerstress

  • je bespaart geld aan laad- en parkeerkosten

  • je leert nieuwe routes, schone plekken en fijne mensen kennen onderweg

  • je draagt je steentje bij aan de strijd tegen de klimaatverandering


In mei maken vele stappen ons blij. Het doel? In de maand mei de meeste stappen zetten. Elke deelnemer wordt aangemoedigd om dagelijks minstens 10.000 stappen te zetten, maar natuurlijk, hoe meer hoe beter. Dit is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je humeur.


Een gezondere levensstijl, dat is zo gesmurft!

We weten allemaal dat bewegen goed is voor onze gezondheid, maar hoeveel moeten we eigenlijk bewegen? Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het aanbevolen om minstens 150 minuten per week matig intensief te bewegen, of 75 minuten per week intensief te bewegen. Dat komt neer op ongeveer 10.000 stappen per dag.


Tips & trucs

Toegegeven, het is niet altijd makkelijk om je te motiveren om te gaan sporten, zeker met het wisselvallig weer van de laatste tijd. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige tips en trucs om meer stappen te zetten zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Hier zijn ze:

  • Neem de trap in plaats van de lift of de roltrap. Elke trap telt mee!

  • Parkeer je auto wat verder weg van je bestemming, of stap een halte eerder uit de bus of de tram. Zo maak je van elke verplaatsing een miniwandeling.

  • Ga na het eten even naar buiten. Zo krijg je niet alleen meer stappen, maar ook meer frisse lucht en vitamine D.


Hoe kun je meedoen?

Het is simpel! Schrijf je in voor de 10.000 Stappen Clash en gebruik een stappenteller of een fitness-app op je smartphone om je dagelijkse stappen te registreren. Wandel, ren, dans, of doe hoe dan ook stappen - zolang je maar in beweging blijft!


We moedigen iedereen aan om vrienden en familie uit te nodigen om mee te doen en de gezondheidsvoordelen van regelmatig wandelen te ervaren. Dit is niet alleen een kans om je eigen gezondheid te verbeteren, maar ook om bij te dragen aan de gezondheid en het geluk van onze hele gemeenschap.

Dus trek je wandelschoenen aan, zet je beste beentje voor, en laten we samen wandelen naar een gezonder en actiever leven.


Met stevige stappen vooruit,

Hazewinkel Windsurfing vzw


P.S.: Vergeet niet om je voortgang te delen op sociale media met de hashtag #10000stappen en inspireer anderen om ook mee te doen!

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page