top of page

Eerste bestemming reeds bewandeld!

Ons eerste surf gerelateerd doel is reeds gehaald! We zijn samen op twee dagen tijd virtueel tot op de Brouwersdam gewandeld!

We breiden er een tweede surf toplocatie aan vast! Laten we nu naar Gruissan proberen wandelen!

Gruissan is een bekende badplaats gelegen in Frankrijk. Gruissan is een heel geliefde vakantiebestemming, onder meer vanwege haar prachtige stranden.

Aan windsurf en wingfoil daar geen gebrek.

Deze maand gaat er trouwens een bekend surfevenement door, de DEFI WIND! Duizenden windsurfers en wingfoilers racen er samen over het water, waaronder ook enkelen van onze leden. Laten we samen virtueel mee gaan supporteren!


Wil jij ook nog meewandelen en meedoen aan de 10.000-stappenuitdaging van het Vlaams Instituut Gezond Leven?

Hoe begin je eraan? Registreer je vandaag nog op de website van 10.000 stappen en ga gezellig stappen! Nodig gerust ook je vrienden, familie en kennissen uit om mee te doen. Volg nu snel deze stappen ;-)

  • Maak een account aan op de registratiepagina en sluit je aan bij onze groep: 'Hazewinkel Windsurfing vzw’.

  • Tel elke dag je stappen met een stappenteller, een smartphone-app of een online calculator.

  • Installeer best ook de 10.000 stappen app. Die synchroniseert automatisch met de stappen geteld door je smartphone waardoor je ze niet meer handmatig hoeft in te geven.


Waarom 10.000? We weten allemaal dat bewegen goed is voor onze gezondheid, maar hoeveel moeten we eigenlijk bewegen? Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het aanbevolen om minstens 150 minuten per week matig intensief te bewegen, of 75 minuten per week intensief te bewegen. Dat komt neer op ongeveer 10.000 stappen per dag.

Toegegeven, het is niet altijd makkelijk om je te motiveren om te gaan sporten, zeker met het wisselvallig weer van de laatste tijd. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige tips en trucs om meer stappen te zetten zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Hier zijn ze:

  • Neem de trap in plaats van de lift of de roltrap. Elke trap telt mee!

  • Parkeer je auto wat verder weg van je bestemming, of stap een halte eerder uit de bus of de tram. Zo maak je van elke verplaatsing een miniwandeling.

  • Maak een ommetje tijdens je pauze, of ga na het eten even naar buiten. Zo krijg je niet alleen meer stappen, maar ook meer frisse lucht en vitamine D.


Een fluitje van een cent! Zo zie je maar: 10.000 stappen per dag is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Het is gewoon een kwestie van kleine aanpassingen in je dagelijkse routine en een beetje creativiteit. Voor je het weet ben je een echte stappenkampioen en pluk je de vruchten van een betere gezondheid, een beter humeur en een beter figuur.


45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page