top of page

Tel je stappen en maak van Hazewinkel Windsurfing de fitste club!

Wil je meer bewegen en gezonder leven?

Wat als we samen in naam van Hazewinkel Windsurfing meedoen aan de 10.000-stappenuitdaging van het Vlaams Instituut Gezond Leven?


Verschillende studies tonen dat deze uitdaging mensen helpt om meer te bewegen. Het project werd trouwens getest én goedgekeurd door Universiteit Gent. Waarom zouden we samen dan niet eens proberen? Iedereen streeft er toch naar om minstens 10.000 stappen per dag te zetten? En liefst een pak meer, want dat is goed voor je gezondheid en je humeur!

Om ons te motiveren heb ik ook een surf gerelateerd doel gesteld dat we samen kunnen proberen halen. Vroeger was er binnen de club namelijk de traditie om op

1 mei naar Nederland te trekken om daar samen te windsurfen, te BBQ'n en gezellig samen te zijn. Die traditie is jammer genoeg in het water gevallen, maar misschien kunnen we bij deze wel samen virtueel tot op de Brouwersdam wandelen? We starten samen met wandelen op 1 mei en tellen virtueel al onze stappen samen... Hoe snel zouden we samen onze finish bereiken?


Count me in, hoe begin ik eraan? Registreer je vandaag nog op de website van 10.000 stappen en ga gezellig stappen! Nodig gerust ook je vrienden, familie en kennissen uit om mee te doen. Volg nu snel deze stappen ;-)

  • Maak een account aan op de registratiepagina en sluit je aan bij onze groep: 'Hazewinkel Windsurfing vzw’.

  • Tel elke dag je stappen met een stappenteller, een smartphone-app of een online calculator.

  • Installeer best ook de 10.000 stappen app. Die synchroniseert automatisch met de stappen geteld door je smartphone waardoor je ze niet meer handmatig hoeft in te geven.


Waarom 10.000? We weten allemaal dat bewegen goed is voor onze gezondheid, maar hoeveel moeten we eigenlijk bewegen? Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het aanbevolen om minstens 150 minuten per week matig intensief te bewegen, of 75 minuten per week intensief te bewegen. Dat komt neer op ongeveer 10.000 stappen per dag.

Toegegeven, het is niet altijd makkelijk om je te motiveren om te gaan sporten, zeker met het wisselvallig weer van de laatste tijd. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige tips en trucs om meer stappen te zetten zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Hier zijn ze:

  • Neem de trap in plaats van de lift of de roltrap. Elke trap telt mee!

  • Parkeer je auto wat verder weg van je bestemming, of stap een halte eerder uit de bus of de tram. Zo maak je van elke verplaatsing een miniwandeling.

  • Maak een ommetje tijdens je pauze, of ga na het eten even naar buiten. Zo krijg je niet alleen meer stappen, maar ook meer frisse lucht en vitamine D.


Een fluitje van een cent! Zo zie je maar: 10.000 stappen per dag is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Het is gewoon een kwestie van kleine aanpassingen in je dagelijkse routine en een beetje creativiteit. Voor je het weet ben je een echte stappenkampioen en pluk je de vruchten van een betere gezondheid, een beter humeur en een beter figuur.


Echt op stap naar Brouwersdam? Misschien wil jij als fervent watersporter wel echt eens op stap naar de Brouwersdam? De Brouwersdam is één van de watersport hotspots van Zeeland. De 6,5 kilometer lange dam is de verbinding tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Met de Grevelingen aan de ene, en de Noordzee aan de andere kant, maakt de Brouwersdam enorm geschikt voor watersport én ontspanning. Windsurf, wigfoil, sup en kite: you can do them all on Brouwersdam!

Breng dus zeker ook eens in 't echt een bezoekje aan de Brouwersdam!

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page